Illy assortiment

Illy koffie

Illy biedt kenners en liefhebbers wereldwijd de ideale koffie: het beste wat de natuur te bieden heeft, versterkt dankzij de perfecte bewerking met de beste technologieën en bijna tachtig jaar ervaring en passie van een ondernemersfamilie.

De smaak van Illy is altijd herkenbaar: een fluweelzachte sensatie voor het geviel en een vleugje zoet dat je meteen opmerkt. Een evenwichtige dialoog tussen zure en bittere noten, bloemige en fruitige noten. Dit komt uiteindelijk allemaal samen in een zoete sensatie. Ook – en vooral – voor kenners die hun koffie zonder suiker drinken. De Illy melange kenmerkt zich door de perfecte melange van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen, geselecteerd door de beste plukkers ter wereld. Iedere variëteit voegt een noot toe aan het eindresultaat. Het is juist de mix die de rijkdom en emotie geeft die geen enkele afzonderlijke Arabica kan bieden.

Bij gelijke verwerking, branding en extractie leidt één en dezelfde Arabica, geteeld in verschillende gebieden, tot uiteenlopende resultaten in het kopje. Terwijl verschillende variëteiten die in dezelfde omgeving worden geteeld, neigen naar soortgelijke smaakprofielen. Koffie ontleent zijn identiteit dus grotendeels aan het gebied waar deze in geteeld wordt.

» Bekijk hier al onze Illy koffie  

 

    

De beste Illy koffiemelanges

Bij Illy werken de koffieproevers in een team, dit versterkt hun individuele kennis en gevoeligheid. De selectie van de cru’s, een plantage die een eersteklasproduct oplevert, die deel uit gaan maken van de melange is een delicaat proces. Elke twee maanden worden de gekochte koffies opnieuw geproefd om na te gaan of de kenmerken waarvoor deze koffie is gekozen, nog aanwezig zijn. Elke partij wordt tot acht keer geproefd en beoordeeld voordat deze wordt toegevoegd aan de melange.

Illy koffie uit Brazilië 
Een mannelijke koffie. Zacht, en met een evenwichtige verhouding tussen bitter en zuur. Dankzij de rijke body is dit een onmisbare basis voor iedere espressokoffie. Geoefende proevers nemen noten van geroosterd brood, karamel en chocolade waar. Deze koffie met body biedt al bij het proeven een authentiek tastbaar plezier. 

Illy koffie uit Colombia 
Elegant door een balans tussen bitter en zuur. Geeft een zoete en volle smaak in het kopje. Op klassieke basis tekenen zich aroma’s af van chocolade, citrusvruchten en rijp, rood fruit. In de mond blijft een smaak achter van karamel, soms van geroosterd brood. Zacht en innemend. 

Illy koffie uit Costa Rica 
Sprankelend en evenwichtig, weet zoet en zuur in balans te houden. Biedt een verleidelijke bloemachtig bouquet, maar leidt tot een blijvende herinnering door de zoete noten van chocolade, karamel en de energie. 

Illy koffie uit Ethiopië 
Een Arabica die weet te verleiden door bitter, zuur en zoet – vaak op onvergetelijke wijze – met elkaar in balans te brengen. Kenmerkende bloemachtige noten van jasmijn en fruitige noten van rijpe meloen met het volledige gamma aan citrusvruchten. Werkelijk fascinerend. 

Illy koffie uit India 
Heeft vaak kruidige noten van tabak, nootmuskaat en soms karamel en chocolade. Deze rijke koffie met body onderscheidt zich met een aangename bitterheid.