Bazzara assortiment

Bazzara koffie

In het meest oostelijke puntje van Italië vindt u Triëste, waar werkelijk de koffie in de lucht zit. Al sinds 1700 komen hier de eerste schepen vol koffie uit het Ottomaanse Rijk en al 20 jaar later werd deze stad benoemd tot de belangrijkste haven van het Oostenrijks-Hongaarse rijk en een van de belangrijkste havens voor het lossen van koffiebonen. Dit was dan ook een goede gelegenheid om de eerste winkels te openen voor het proeven en kopen van vers gebrande koffie. Aan het begin van de negentiende eeuw werd de blend in het leven geroepen door echte meester branders. Dioniso Bazzara was verkocht en nam in 1966 het bedrijf "La Brasiliana-Industria Triestina del Caffè" over.

Vanaf dat moment werden alleen de hoogste kwaliteit, arabica én robusta, bonen geselecteerd om het echte Italiaanse koffiemoment te beleven. Oftewel; altijd vers, alleen uit de beste gebieden en altijd een langzaam uitgebalanceerd brandproces. Hierdoor krijgt elk kopje een eigen bijzonder verhaal.

» Bekijk hier al onze Bazzara koffie  

 

    

De beste Bazzara koffiemelanges

Bazzara Aromamore (Koffiebonen)
De Bazzara Aromamore is een gemiddeld milde koffiesoort, en is naast koffie en espresso ook geschikt voor cappuccino. Een melange van 70% top kwaliteit Arabica geblust met 30% Robusta. Deze koffie heeft een veel lager cafeïnegehalte dan gemiddeld. Een zeer smakelijke, levendige samenstelling, bedacht voor de echte Italiaanse espresso kenners. De prachtige fruitige zuurgraad van deze melange geeft intense smaken van zoethout tot gedroogde abrikozen. Een echte liefhebber voor een pittige, maar niet bittere espresso kiest Bazzara Aromamoren.

Bazzara Dodici GranCru 12 (Koffiebonen)
Deze melange bestaat uit 12 van de beste soorten Arabica koffiebonen. Het bloemige aroma doet denken aan de geur van oranjebloesem in een harmonieuze wijze met sensaties van likeursmaak. Een unieke smaak, die langzaam geroosterde amandelen mengt met gearomatiseerde Caribische rum en aangename tonen van kostbare tabaksbladeren. Een bitter-kruidige smaak verweven met de geur van gekonfijte sinaasappelschil ondergedompeld in chocolade.

Bazarra Dolcevivace (Koffiebonen)
Met de Bazzara Dolcevivace koffiebonen kunt u heerlijke espresso maken, maar ook de beste cappuccino’s of café latte’s zetten. Een melange van Arabica met Robusta, een overvloedige crèmalaag en krachtige smaak. De koffie heeft een aangename mix tussen fruit, geroosterd brood en geroosterde noten. In de zeer aromatische afdronk ontstaan tonen van ruwe oranjebloesem, honing en gekonfijt fruit.

Bazzara GranCappuccino (Koffiebonen)
Een zeer innovatie mix van fijne koffie, gemaakt voor degene die een authentieke Italiaanse cappuccino ervaring wensen terwijl men op hetzelfde moment een zeer aangenaam, smaakvolle espresso wil produceren. De langdurige nasmaak bevat tonen van honing. In de cappuccino zijn dezelfde aromatische kwaliteiten in de schuimende melk te herkennen, het is de smaak die doet denken aan met honing gevulde croissants.