Je koffie is pas écht lekker als hij goed gezet is. Wij geven je 5 eenvoudige tips om de kwaliteit van je kopje koffie te perfectioneren:
Verwarm het kopje
Voordat je de koffie inschenkt kan je het beste je kopje voorwarmen. Dit maakt de smaak lekkerder en houdt je koffie langer warm. Sommige koffiemachines hebben hiervoor een verwarmfunctie bovenop het apparaat. Heb je deze functie niet? Spoel je kopje dan eerst om met heet water. Dit heeft hetzelfde effect.
Roeren, roeren, roeren
Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je koffie smaakt het allerbeste als hij goed geroerd wordt. Door te roeren worden de aroma’s goed verdeeld en komt het karakter van de koffie beter vrij. Een voorverwarmd lepeltje zorgt er bovendien voor dat je koffie niet verder afkoelt.
Elke dag vers water
Je koffie kan nog zo geweldig zijn; water is het grootste bestanddeel (98%) en beïnvloedt de smaak van je kopje koffie dus sterk. We raden daarom aan om elke dag vers water te gebruiken. Nederlands kraanwater is van goede kwaliteit en dus prima te gebruiken. Laat de kraan wel eventjes lopen voordat je water tapt!
Koffie goed bewaren
Versheid is essentieel voor een lekkere kop koffie. De pure smaak dreigt verloren te gaan wanneer koffie te veel wordt blootgesteld aan lucht, licht, vocht en warmte. Onze tip is dus om de koffie (goed afgesloten) te houden in de zak. Bewaar het eventueel in een bus of blik dat luchtdicht kan worden afgesloten.
Volle melk voor perfect melkschuim
Wil je een cappuccino zetten? Gebruik hiervoor verse, koude melk uit de koelkast. Volle melk heeft meer vet wat de smaak romiger maakt. Bovendien schuimt het beter op. Bij het opschuimen is het belangrijk om de temperatuur niet hoger te laten komen dan 70 graden. Goed opgeschuimde melk herken je aan kleine luchtbelletjes.
Heb je vragen over koffie en koffie zetten? Neem dan contact met ons op. Een team met gepassioneerde koffieliefhebbers staat elke werkdag voor je klaar.