Chocoladerepen

16 Artikel(en)

per pagina

16 Artikel(en)

per pagina

Blanxart – een cult in Spanje

Blanxart. Eindelijk! Beter laat dan nooit. Na de ontdekking van Amerika duurde het tot 1534 voordat chocolade naar Europa kwam. Naar Spanje welteverstaan. En het duurde tot 1954 voordat het Catelaanse Blanxart uitmuntende chocolade begon te maken. En pas in 2010 biedt Chocoweb het aan in Nederland. In Spanje is Blanxart cult.

Wij zijn trots dat we je nu Blanxart chocoladerepen in onze webwinkel kunnen bieden. Echte chocolade uit Spanje (nou ja, Catelonië). Uit de bakermat van de hedendaagse chocolade. En dat proef je. (Het waren Spaanse monniken die de eerste chocolade maakten in 1534. Lees dit.)

Blanxart is in 1954 in Les Corts, een wijk van Barcelona, van start gegaan. Meester-chocolatier Blanxart gaf zijn goede baan op en begon voor zichzelf. Samen met vier partners. Met slechts een beetje startkapitaal begonnen ze hun weg in de chocoladewereld te banen. Dat verliep redelijk vlot, want kwaliteit wordt snel herkend. Vandaag de dag is Blanxart Spanjes meest prestigieuze chocolatier met een productiebedrijf in San Juan Despí (Barcelona). Hun pure, natuurlijke aanpak is ook het handelsmerk: hun woordbeeld en de verpakkingen zijn ‘down to earth’. Chocolade, daar gaat het om. Met de beste ingrediënten. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds in handen van de familie van de oprichter(s).

Tony's Chocolonely

De chocolade van Tony's is wereldberoemd. Kwaliteitschocolade die op duurzame en verantwoorde manier wordt geproduceerd. Deze chocolade smaakt dus extra lekker. Sinds de oprichting maakt Tony's Chocolonely zich hard voor eerlijke handel en eerlijke prijzen. Inmiddels zijn veel zaken verbeterd in de chocoladewereld dankzij de inspanningen en idealen van Tony's. Niet zo gek dat steeds meer mensen Tony's in hun hart hebben gesloten.