Onderhoud

Je koffie smaakt het lekkerst als je koffiemachine in topvorm is. Door dagelijks gebruik ontstaan er diversen soorten aanslag op en in je machine en accessoires. Deze aanslag en vervuiling hebben een sterke invloed op de kwaliteit en smaak van je koffie. Dat is natuurlijk zonde. Daarom is regelmatig onderhoud van je koffiemachine een must. Met de onderhouds- en reinigingsproducten uit ons assortiment zorg je ervoor dat je koffie lekker blijft smaken. Maar de koffie smáákt alleen niet lekkerder; je machine gaat ook langer mee. Kijk daarom snel welke producten geschikt zijn voor het reinigen van jouw koffiemachine.

15 Artikel(en)

per pagina

15 Artikel(en)

per pagina

Kalkaanslag

Om koffie te zetten heb je water nodig. Door contact met water ontstaat er calcium- en kalkaanslag in je koffiemachine. Hierdoor kunnen er verstoppingen optreden. Een ander effect kan zijn dat het apparaat niet meer goed opwarmt. Beide situaties zijn natuurlijk nadelig als het gaat om de koffiekwaliteit. Kalkaanslag is eenvoudig te voorkomen door de machine regelmatig te reinigen met ontkalker. Er zijn diverse ontkalkers verkrijgbaar, zoals ontkalkers van Scanpart en Durgol. Bekijk op onze site welk product geschikt is voor jouw machine.

Reiniging

Naast kalk is ook vuil een vijand van je koffiemachine. Koffieresten en oliën kunnen zich ophopen in je machine, waardoor er schimmel kan ontstaan. Overbodig om te zeggen: dat is niet wenselijk. Hoe kun je dat voorkomen? Natuurlijk is het om te beginnen belangrijk om alle onderdelen van je apparaat regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld de zetgroep. Op die manier beperk je vuilophoping in je machine. Daarnaast is het verstandig om je machine eens in de zoveel tijd te reinigen met speciale reinigingsproducten bijvoorbeeld van Caffenu. Zo blijft je machine in shape en smaakt je koffie kopje na kopje zoals het hoort.

Waterkwaliteit

Gebruik schoon water. Koffie bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Het is daarom belangrijk om op de kwaliteit van het water te letten. Vul het waterreservoir daarom dagelijks met schoon water. De koffiesmaak zal dan echt beter zijn. Je kunt een waterfilter gebruiken als je leidingwater te hard is. Bronwater is ook een optie.