Douwe Egberts koffie

Douwe Egberts koffie staat al sinds 1753 bekend om zijn ronde, harmonieuze karakter. Deze koffie is dan ook al 260 jaar de meest bekende en verkochte koffie in Nederland. Opmerkelijk hieraan is dat de smaak van Douwe Egberts koffie in al die jaren maar nauwelijks is veranderd, iets dat ze bij Douwe Egberts “tijdloos genieten” noemen. Waarom zou je immers het recept veranderen van een koffie die zijn populariteit over de jaren moeiteloos behoudt?

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

De geschiedenis van Douwe Egberts koffie

Een bedrijf dat al sedert de 18e eeuw koffie produceert heeft uiteraard een rijke geschiedenis. Zo is het bedrijf in eerste instantie opgezet door Dhr. Egbert Douwes en zijn vrouw, die een kruidenierswinkel in Joure bezaten met de naam “De Witte Os”. De Witte Os verkocht aanvankelijk producten die “tot de genoegens van het dagelijks leven” behoorden. Denk hierbij aan koffie, thee en tabak. Dit deden ze totdat hun zoon, Douwe Egberts, de afzet van lokaal naar nationaal ging uitbreiden en vervolgens van nationaal naar internationaal. Vanaf hier is het bedrijf uitgegroeid tot de multinational van Nederlandse oorsprong zoals iedereen het kent.

Spaarproducten

Douwe Egberts koffie staat, buiten de herkenbare smaak en de rijke geschiedenis, ook bekend om zijn spaarsysteem. De spaarzegel, die in 1925 werd geïntroduceerd, is tegenwoordig een herkenningsteken voor het merk Douwe Egberts. Een percentage van maar liefst 62% van de Nederlandse huishoudens spaart momenteel actief de Douwe Egberts zegels en er worden per jaar meer dan 2,5 miljoen gespaarde zegelboekjes verzilverd!

Duurzaamheid

Tot slot kunt u Douwe Egberts koffie met een gerust hart aanschaffen. Douwe Egberts is zich namelijk erg bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo is het bedrijf onder andere bezig met het opzetten en implementeren van duurzame koffieproductie om milieuvervuiling tegen te gaan, en organiseert het ieder jaar de “nationale burendag” om de sociale cohesie binnen de maatschappij te versterken.

Wilt u ook Douwe Egberts koffie in huis halen? Bij koffievoordeel kunt u terecht voor de overheerlijke Douwe Egberts koffie tegen een zeer gunstige prijs. Wij hebben deze heerlijke koffie niet alleen in gemalen variant, maar ook in Douwe Egberts koffiebonen en in Douwe Egberts capsules. Schroom u niet om eens een kijkje te nemen op deze pagina’s. Bent u overtuigd en wilt u het bestellen? Bij Koffievoordeel krijgt u uw bestelling altijd snel geleverd en gratis thuisbezorgd!