Koffie als geurvreter

Koffie als geurvreter

Enkele weken geleden schreef ik voor u een blogpost over het nuttig gebruiken van koffiedik. Mijn mailbox werd overstelpt door de vele reacties van onze klanten die direct met veel andere tips kwamen waar je koffie nog meer voor kunt gebruiken. Uiteraard gebruiken we de koffie nog hoofdzakelijk om van een kop koffie te genieten, maar na het lezen van dit artikel kunt u koffie op nog vijf interessante manieren gebruiken. Lees snel verder!

 Vieze handen

Wie kent het niet. Ben je heerlijk aan het koken geweest met knoflook of heb je een verse moot zalm gebakken.... word je beloond met handen die nog zeker uren of zelfs een dag later nog ‘stinken’. Vergeet al die dure zeepjes en pak gewoon een paar koffiebonen en wrijf die in je handen. Door de olie die er vrijkomt worden alle ongewenste geuren opgelost en ruiken je handen weer heerlijk fris. En heb je geen koffiebonen? Een handjevol koffiedik werkt ook nog prima!

Neutraliseer je adem

Lekker Grieks gegeten of een andere maaltijd met sterke kruiden? Voorkom dat je een dag later nog steeds die geuren uitademt door even kort op een koffieboon te zuigen. Al na enkele minuten is je mond weer helemaal fris. Tip: bijt de boon niet door, het effect is dan minder goed en de smaak van rauwe koffie kan niet iedereen bekoren.

Fris ruikende koelkast

Vooral na een weekend waarin we heerlijk hebben gekookt en onze koelkast vol heeft gezeten met heerlijke culinaire producten zoals lekkere Spaanse worstjes, schimmelkazen of olijven, ruikt de koelkast op maandag toch altijd nog vrij sterk. Dit is eenvoudig op te lossen. Zet een schaaltje met vers gemalen koffie in je koelkast en laat deze een nacht in de koelkast staan. Op maandagochtend heeft je koelkast nog nooit zo lekker geroken! Tip: soms zie ik op internet voorbijkomen dat je dit ook met koffiedrab kunt doen. Mijn ervaring is dat dit wel iets doet, maar absoluut niet zo goed werkt als versgemalen koffie. 

Rioollucht uit je gootsteen

De afvoer in je keuken kan soms behoorlijk stinken, zeker als je geen afvoerzeefje gebruikt verdwijnt er soms ongemerkt van alles in je afvoer waardoor een ware rioolgeur kan ontstaan. Gelukkig is ook dit weer eenvoudig op te lossen. Vul een kopje met koffiedik (liefst nog een beetje vochtig) en spoel dit door het putje met gekookt water. Dankzij het koffiedik en het kokende water komen alle restjes los die de nare geuren veroorzaken en weg is de vervelende geur in je keuken!

Dat lucht op

Ongewenste geuren in de woonkamer kunnen ook opgelost worden dankzij koffie! Om dit te doen vul je een bakje of pot met koffiebonen en zet je in het midden een brandend waxinelichtje. Dankzij het verwarmen van de bonen ontstaat een subtiele geur van koffie en worden alle andere luchtjes geneutraliseerd. En wanneer u voor een mooie glazen pot of vaas kiest krijgt u er ook nog een romantisch effect bij cadeau.

Speciale tip voor koffiepad-gebruikers

Linda Jongbloed stuurde mij nog een extra tip toe, geschikt voor iedereen die (Senseo) koffiepads gebruikt. Doe een ongebruikte koffiepad in de koelkast die je in de schuur of het tuinhuis hebt staan of in je koelbox en je zult ziet dat er geen schimmel meer ontstaat! Dank je wel Linda!

Heb jij ook nog handige tips met koffiedik? Laat het me weten via julia@koffievoordeel.nl en dan voeg ik ze toe aan dit lijstje!

 

Liefs,

Julia van Koffievoordeel