Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Web header tips 2 desktop zonder

Vind jij ook niks heerlijker dan de dag te beginnen met een vers gezette lungo? Of drink je toch liever espresso? Of misschien een andere variant? De koffiemenu’s worden steeds langer en het wordt steeds moeilijker om de verschillende koffiesensaties van elkaar te onderscheiden! We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt: zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is met een lekkere espresso. Deze kunnen ook gezet worden met Nespresso compatible capsules.

Espresso

Espresso

Over de perfecte espresso zijn er al hele boeken volgeschreven en het wordt meestal als de basis beschouwd voor alle andere koffies. Het ideale recept voor een espresso met je Nespresso® machine is 40 ml water bij 1 capsule. Het grootste deel van de Nespresso® compatibele capsules zijn standaard geschikt voor een espresso.

Doppio

Doppio

Een doppio staat beter bekend als een dubbele espresso. Voor een doppio zet je dus twee espresso’s in één kop. Dubbel zo veel koffie en dus dubbel zo veel smaak! Hiervoor gebruik je dus ook 2 (espresso)capsules.

RistrettoRistretto

Ristretto

Ook een ristretto wordt gezet op basis van een espresso maar heeft een hogere koffieconcentratie. Bij het maken van een ristretto gebruik je evenveel koffie (1 capsule) in combinatie met minder water (25 ml). De koffiesmaak is hierdoor veel intenser dan bij een espresso. Je kunt een ristretto zetten met een normale espressocapsule, maar bij de meeste merken vind je ook specifieke ristretto cups.

LungoLungo

Lungo

Als de ristretto een korte variant is van een espresso, mag de lungo de langgerekte variant genoemd worden. Je kunt weer dezelfde koffie als bij een espresso gebruiken alleen dan met veel meer water, door op de lungoknop van je machine te drukken. Voor nog een beter resultaat kun je bij de meeste merken ook specifieke lungocups vinden. Let op: verwar een lungo niet met een Americano!

AmericanoAmericano

Americano

Voor een americano meng je een espresso (40 ml) met een even grote hoeveelheid heet water (40 ml). Dit maakt de smaak zachter en iets toegankelijker. Doe wel eerst het heet water in je kopje, hierdoor behoud je het kenmerkende cremalaagje van een espresso.

CappuccinoCappuccino

Cappuccino

Deze koffievariant is na de espresso de meest bekende. In Italië wordt deze koffie traditioneel alleen bij het ontbijt gedronken, maar tegenwoordig drinken we cappuccino’s de hele dag door. Een goede cappuccino bestaat uit één deel espresso, één deel melk en één deel melkschuim. Je kunt een cappuccino maken met een normale espressocapsule, maar voor de perfecte cappuccino vind je bij de meeste merken (zoals Gran Maestro Italiano) ook specifieke cappuccino cups.

Flat whiteFlat white

Flat white

Deze koffie vindt zijn oorsprong in Australië en staat bekend om zijn goed uitgebalanceerde smaak. Voor een flat white zet je een dubbele ristretto die je mengt met opgeschuimde melk en een dun laagje schuim. Omdat het gaat om een dubbele ristretto heeft de flat white een sterkere smaak dan bijvoorbeeld een cappuccino. Ook is de schuimlaag van een flat white dun, terwijl die van andere melkkoffies veel luchtiger en vol is.

Caffe latteCaffe latte

Caffé latte

Of drink je graag een latte, grand crème of café au lait? Één pot nat! Voor deze koffie zet je een heerlijke espresso die je vervolgens mengt met een ruime hoeveelheid warm melk. Je kan eventueel ook een basis koffiezetten met een cappuccino cup en er dan gewoon de melk bijdoen. In tegenstelling tot de cappuccino zit er geen melkschuim op een caffé latte.

Latte macchiatoLatte macchiato

Latte macchiato

Ook de latte macchiato bestaat uit espresso, melk en melkschuim. De volgorde van bereiding en de verhoudingen zorgen voor het verschil met een cappuccino. Voor een lekkere latte macchiato voeg je een espresso toe aan een flinke hoeveelheid warme melk met bovenop wat schuim. Latte betekent melk en macchiato betekent vlek, dus bij de perfecte bereiding van een latte macchiato ontstaat er een vlek koffie in een wolk van melk(schuim).

MacchiatoMacchiato

Macchiato

Macchiato betekent in het Italiaans letterlijk bevlekt, en het slaat in dit geval niet op de espresso zoals bij de latte macchiato, maar juist op de melk. De macchiato - ook wel espresso macchiato genoemd - is een (dubbele) espresso met een klein vlekje melk bovenop. Qua smaak best stevig, maar met een heerlijke zachte nasmaak.