Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Koffietrends

De koffietrends van dit moment

Wat worden de koffietrends voor het komende jaar? Het blijft natuurlijk koffiedik kijken maar Koffievoordeel is continue in beweging en de totaalbeleving wordt voor koffieliefhebbers steeds belangrijker. Dit zijn de belangrijkste trends:

1. IJskoffie is HOT!

IJskoffie is zeker niet nieuw maar is definitief in Nederland en België geland.

Levensgenieters combineren hun ijskoffie graag met room- of vanille-ijs, caramelsaus en slagroom. En met een scheutje Baileys, whisky of cognac slaan zij zelfs een “ondeugende” oppepper niet af…

Ben je onderweg dan geeft ijskoffie een snelle kick zonder wachttijd en benodigde apparatuur. Er passen altijd een paar blikjes in je dashboardkastje en per zes bestellen levert veel voordeel op.

IJskoffie past perfect in de trend van vrijheid, onafhankelijkheid en genieten van mooi voedsel waar en wanneer je maar wilt.

Wil je zelf ijskoffie maken? Het is heel eenvoudig en er zijn veel recepten te vinden. Onthoud wel dat als je de koffie met heet water maakt, het afkoelingsproces de in koffie aanwezige zuren versterkt. Kies voor de ‘slow’ methode (met koud water koffie zetten en dit een nachtje laten trekken) om een wat mildere, iets zoetere variant te krijgen. Op smaak brengen met melk alternatieven (zie volgende hoofdstukje) is helemaal hip, vegan en healthy.

Zelf maken maar wel direct resultaat willen proeven? Oploskoffie van goede kwaliteit is hier essentieel! Snel, makkelijk en lekker.


2. Alternatieven voor melk

Vroeger was echt niet alles beter! Overzichtelijk was het wel: je dronk je koffie mét of zonder melk. Een ‘wolkje’ was een begrip en je kon er heerlijk mindful naar staren voordat je je koffie dronk. Maar veel keuze was er niet…

Koffieliefhebbers die minder of helemaal geen dierlijke producten meer willen, krijgen in 2020 last van keuzestress! Naast soja- en amandelmelk is havermelk de nieuwste smaakverrijker voor koffie.

Havermelk is zelfs een serieus alternatief te noemen voor melk vanwege het fijne mondgevoel. Het voelt namelijk absoluut romiger dan soja- en amandelmelk. En een romig mondgevoel (s)maakt tevreden… Havermelk lijkt een blijver en als je kiest voor een Europees geproduceerd product is het milieu ook nog eens beter af ten opzichte van de productie van zuivelmelk.

Is het net zo lekker? Dat is persoonlijk, het gaat immers om smaak. Onze koffieproevers vonden het een serieus alternatief voor melk. De cappuccino gemaakt met Grand Maestro Italiano Original en havermelk zag er prachtig uit, had een romig mondgevoel en smaakte lekker. Niet precies hetzelfde als cappuccino met zuivelmelk maar absoluut niet minder lekker. Gewoon goed!

We hebben nog geen vervanger voor geklopte slagroom gevonden maar wie weet wat de toekomst brengt. Zeker is dat de melk alternatieven een vaste plek in de koelkast van veel koffieliefhebbers hebben veroverd.


3. Duurzaam verpakken is het nieuwe normaal

Recyclen is niet meer hip of trendy. Het is voor fabrikanten een must om verpakkingen duurzamer te maken, simpelweg omdat consumenten dit verlangen. Dit heeft nogal wat consequenties, ook voor de koffiemarkt. Daarnaast zien we een verschuiving van plastic naar aluminium recyclebare cups. Ook hier is de consumentenvraag leidend in hoe fabrikanten voor deze grondstof kiezen.

Koffie blijft langer vers in aluminium capsules en deze zijn geschikt voor hergebruik dankzij afvalscheiding. Het recyclen van aluminium is goedkoper dan de productie van nieuw.


4. Cold Brew Gin & Tonic (ook wel ‘Turbo G&T’ genoemd)

Gin & Tonic is niet meer weg te denken uit de horeca en huiskamers. Varianten met aardbijen, limoen of takjes rozemarijn maken het drinken van G&T’s tot een avontuur waarbij vaak Instagram-waardige creaties op tafel komen.

Uit Engeland en Australië komt een nieuwe G&T variant overwaaien: de Turbo G&T – met koffie als opwekkende smaakmaker. Voor de fan van ‘slow food cooking’ is het misschien leuk om eerst zelf de cold brew koffie te maken. Geduld is dan een schone zaak want sommige recepten schrijven voor dat je je brouwsel 24 uur laat trekken om het vervolgens 14 dagen lang in de koelkast op smaak te laten komen.

Hoe dan ook, dit vinden wij een prachtig recept voor alle 2020 Parties:

1. Vul een longdrink- of G&T glas met ijs

2. Voeg een borrelglas gin toe

3. Schenk je favoriete tonic erbij

4. Voeg je cold brew koffie naar smaak toe (veel experimenteren!)

5. Garneer met een schijfje sinaasappel aan de rand van het glas

5. Koffie was al vegan!

Vegan eten zet door. Vlees, zuivel, en zelfs visvervangers zijn en worden main stream. Het goede nieuws is dat koffie vegan is. Dus de meneer die wij in Haarlem hoorden vragen of de espresso wel vegan was kunnen we gerust stellen, er zitten geen dieren in uw koffie!