Filtermaling

Nespresso®

Ben je een liefhebber van lekkere filterkoffie? Dan ben je bij Koffievoordeel aan het goede adres. We hebben hier de beste filterkoffies voor de laagste prijs. Douwe Egberts, maar ook de premium koffie van Grand Maestro Italiano. Het is belangrijk dat je koffie kiest die gemalen is voor een filterapparaat. Deze maling is iets grover gemalen dan espressomaling. In een filter staat het water langer in contact komt met de koffie, waardoor een iets grovere maling perfect is voor een optimale smaak. Bestel je filterkoffie hier en profiteer van onze gratis verzending en 100% proefgarantie.

22 Artikel(en)

per pagina

22 Artikel(en)

per pagina

Maak de beste filterkoffie

Koffieliefhebbers zijn het erover eens dat filterkoffie nog steeds een van de beste manieren is om de pure smaak van koffiebonen te leren kennen. Hoe maak je de beste koffie met je koffiezetapparaat? Natuurlijk is het om te beginnen belangrijk dat je je apparaat goed schoonhoudt. Dat betekent dat je deze regelmatig moet reinigen. Nadat je het filter in de filterhouder plaatst, kun je dat bevochtigen met heet water. Gebruik vervolgens 7 gram koffie per kopje. Zorg ervoor dat de koffie gelijkmatig verdeeld wordt over het filter. Dat kun je doen door het filter zacht te schudden. Zet daarna je koffiemachine aan en laat het water over de koffie lopen. Geniet van je heerlijke filterkoffie!

Herkomst

Waar komt de koffie die je drinkt vandaan? Koffiebranders van topmerken stellen hun koffies samen uit bonen van verschillende soorten en verschillende afkomsten. Op die manier kunnen ze een blend melangeren (of mengen) die voldoet aan het gewenste smaakprofiel. De meeste koffies bevatten Arabica koffiebonen. Toch zitten er in veel beroemde koffieblends ook mooie Robusta. Bijvoorbeeld uit Zuidoost-Azië, een gebied waar veel Robusta’s geteeld worden. In het algemeen hebben Robusta’s een krachtige toon, een sterke body en een lage zuurgraad. Leuk om te weten: dagelijks genieten duizenden koffiedrinkers van filterkoffie die bestaat uit zowel Arabica als Robusta koffiebonen. De unieke mix maakt de smaak waar zo veel mensen van houden.

Filterkoffie bij Koffievoordeel

Waarom zou je filterkoffie kopen bij Koffievoordeel? Om te beginnen kopen we koffies zo goedkoop mogelijk in, zodat we onze prijzen zo laag mogelijk kunnen houden. Daarnaast hebben we door de jaren heen heel wat expertise verzameld, zodat we altijd de beste adviezen kunnen geven over koffie. Ons assortiment is nog een reden. We hebben een assortiment om blij van te worden. Het is niet voor niets dat heel veel koffieliefhebbers hun koffie bestellen bij Koffievoordeel. Je bestelling wordt gratis thuisbezorgd en je hebt altijd 100% proefgarantie!