Koffiebonen

Koffiebonen

Ben je op zoek naar lekkere koffiebonen voor je koffiemachine? Dan ben je hier aan het goede adres. Koffievoordeel.nl heeft de beste bonen van koffiebranders wereldwijd geselecteerd en biedt ze aan voor de laagste prijs. Wij hebben een assortiment om blij van te worden: alle A-merken koffie, zoals illy, Lavazza, Segafredo, Grand Maestro Italiano en Celeste d’Oro. Zie je door de bonen het bos niet meer? Neem dan contact op met het team van Koffievoordeel. We staan klaar om onze passie voor koffie met je te delen. Bekijk hieronder alle merken espresso koffiebonen die wij verkopen voor de voordeligste prijs. Alle bestellingen worden gratis geleverd.

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Het verbouwen van Espresso koffiebonen

Espresso Koffiebonen worden veelal in warme landen verbouwd. Het is daarom niet verwonderlijk dat Brazilië één van de grootste producenten is als het gaat om espresso koffiebonen. Andere landen waarin veel koffieplanten worden verbouwd zijn landen als Colombia en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de koffiemarkt. Binnen deze koffiemarkt wordt Fair Trade steeds belangrijk. We hebben het belang hiervan in de afgelopen jaren zien toenemen en Koffievoordeel draagt zijn steentje bij door verschillende Fair Trade en biologisch geteelde espresso koffiebonen in zijn assortiment op te nemen.

Verschil Robusta- en Arabica koffiebonen

Vaak wordt er in de beschrijvingen van koffiemelanges gesproken over een combinatie van Robusta en Arabica bonen, maar wat houdt dit nou precies in en wat is het verschil tussen deze bonen? De Arabica plant groeit op hoger gelegen landschappen en wordt minder blootgesteld aan parasieten of dieren. Hierdoor is het weerstandsgehalte van de plant laag dat zich uit in het cafeïnegehalte. Ze geven hierdoor een mildere en aromatischer koffiesmaak en worden voornamelijk gebruikt in duurdere melanges.

De Robusta plant heeft een hoger cafeïnegehalte, zo’n 70% meer dan de Arabica bonen. Dit komt doordat ze vaker worden blootgesteld aan dieren en parasieten. Hierdoor krijgen ze meer weerstand en zijn ze minder vatbaar voor plantenziektes. Tevens groeit de Robusta plant vaak op lager gelegen gebieden. De wereldkoffiemarkt bestaat voor ongeveer 70% uit Arabica koffiebonen en 30 % uit Robusta koffiebonen. De één is krachtig, de ander verfijnd en daarom is het zo’n goede combinatie. De espresso koffiebonen die bij Koffievoordeel te koop zijn, bestaan uit de heerlijkste melanges van zowel Arabica als Robusta bonen.

Voordelig Koffievoordeel

Bij Koffievoordeel profiteer je niet alleen van de meest voordelige prijs, maar ook van volumevoordeel. Bestel je meerdere espresso koffiebonen, dan krijg je naast de reguliere korting ook nog volumevoordeel. De producten krijg je vervolgens gratis thuisbezorgd! Bekijk het assortiment eens rustig en kies je favoriet. We hebben de producten zo goed mogelijk beschreven, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Zo kun je altijd de espresso, cappuccino of latte macchiato maken die jij het lekkerst vindt. Als je het toch moeilijk vindt om te kiezen, kun je ook besluiten om één van onze proefpakketten te nemen. Heb je liever gemalen koffie? Kijk dan eens op onze gemalen koffie overzichtspagina.