Gemalen koffie assortiment

Gemalen Koffie

Koffiebonen komen het beste tot hun recht als u deze zelf maalt.

Bij het malen van koffiebonen is het belangrijkste advies: experimenteer! Proberen, proeven en aanpassen is de beste methode om tot de maling te komen die u zelf het lekkerst vindt.

» Bekijk hier al onze gemalen koffie  

 

    

Koffiebonen malen

Er zijn verschillende manieren om koffie te malen, deze hangen af van het soort koffie dat u wilt gaan malen. Espresso moet zo fijn mogelijk worden gemalen, terwijl gewone koffie grof gemalen kan worden. Manieren om koffiebonen te malen zijn:

De elektrische koffiemolen
Er zijn verschillende type elektrische koffiemolens te kopen. Het oudere type bevat propellermesjes, deze ‘slaan’ de koffiebonen als het ware kapot. De gelijkmatigheid van het maalresultaat is erg slecht, wat resulteert in slechte koffie. Grote brokken koffie gaan namelijk verloren doordat het water niet echt door kan dringen, terwijl de fijne deeltjes zich snel verzadigen en een bittere smaak kunnen geven. Ook kan dit type molen maar voor korte tijd aan worden gezet, omdat anders de koffiebonen verschroeien door de hitte. Er zijn ook koffiemolens met metalen schijven, hierbij is goedkoop toch vaak duurkoop. Veel elektrische koffiemolens vermalen koffiebonen tot opvallend goede gelijkmatigheid. De meeste molens hebben een draaischijf waarmee de gewenste maalgradatie ingesteld kan worden.

De handmolen
Gedurende lange tijd maalde men koffie zelf thuis met behulp van een handmolen. Dit zijn (houten) vierkante molentje met een geringe inhoud. Er kan vaak niet meer in dan wat nodig is om één pot koffie te kunnen zetten. Het resultaat van het uiteindelijke product is erg goed, met name de gelijkmatigheid van de maling is uitstekend. Deze handmolens zijn relatief goedkoop, maar het malen is een tijdrovende klus.

De Turkse koffiemolen
Een echte koffieguru heeft thuis een Turkse koffiemolen, de koning onder de koffiemolen. In Turkije en het Midden-Oosten is dit type molen zeer gebruikelijk. Het zijn hoge molens gemaakt van koper of brons, en daardoor vaak zwaar. Onder de afschroefbare dop zitten de koffiebonen en de gemalen bonen komen onderin de molen terecht. Turkse koffie dient zéér fijn gemalen te worden, iets dat de Turkse koffiemolen als geen ander kan.