Recept: Latte MacchiatoRecept: Latte Macchiato

Wist u dat latte in het Italiaans melk betekent en macchiato staat voor gevlekt? Hier komt ook de naam van de gelijknamige koffievariant latte macchiato vandaan. Italianen zullen het misschien niet snel toegeven, maar deze heerlijke drank is ook fantastisch te bereiden is met een plantaardige variant zoals Alpro Barista Sojadrink. Om u op ideeën te brengen, delen we vandaag een simpel en smeuïg recept. Geniet nu ook thuis van een prachtig gevlekte en plantaardige latte macchiato.

U kunt de plantaardige sojadrink ook vervangen voor koemelk. Bekijk snel ons totale assortiment om te zien met welke heerlijke koffie u uw latte macchiato kunt zetten. 

  1. Hoe zet u thuis uw favoriete koffie? Voor een perfect resultaat zult u eerst een stevige kop koffie of een goede espresso moeten zetten.
  2. De volgende stap is het opwarmen van de Alpro Barista (zonder het te laten koken). Dit kan in een steelpan, met een magnetron of natuurlijk een goede melkopschuimer.
  3. Klop de verwarmde sojadrink tot luchtig schuim of schud alle overgebleven luchtbellen eruit.
  4. Kies een mooi lang drinkglas uit en schenk hier de sojadrink in. Nu is het tijd voor het moment supreme! Giet vervolgens uw koffie of espresso zeer zorgvuldig in het schuim. Als het goed is, ontstaat er een heel mooi gelaagd effect. Proeven en genieten maar!