A blend of goodness and happiness
Superbrew maakt kwalitatieve koffieblends die op alle manieren de titel ‘super’ verdienen. Er komt namelijk enorm veel kijken bij het maken van koffie. Superbrew doet er alles aan, om elk onderdeel daarvan supergoed te doen. Supergoed voor de koffie, maar tegelijkertijd ook supergoed voor de wereld. Van de verpakking, de biologische bonen, de smaak, de afdracht aan de boeren, tot en met het transport. Om vervolgens lokaal gebrand te worden bij een craft-brander in Amsterdam. Volledig klimaat- én plastic neutraal.
100% biologisch | 83+ premium bonen | altijd vers gebrand in kleine batches
Superbrew gelooft in de kracht van blends. Omdat je met blends unieke smaken kunt creëren. Maar ook omdat blends zorgen voor consistentie in kwaliteit. Zodat elk kopje, uit elke verpakking, altijd dezelfde super smaak heeft. Onze vier smaken zijn alle vier blends van verschillende bonensoorten; afgestemd op het type koffie dat je ermee wil zetten.
Kortom: ‘A blend of goodness and happiness’… en dat proef je, want met Superbrew geniet je op alle manieren zorgeloos van supergoede koffie.
Blends
LUNGO
50% Nicaragua, 20% Colombia, 30% Peru
Geniet van deze zorgvuldig samengestelde lungo. Aangenaam zoet met een fijn, klein zuurtje, een stevige aroma en een lange prettige nasmaak. Deze koffie is vol en romig, maar ligt zacht in de mond. Met tonen van lichte pure chocolade, walnoten, amandel(spijs), karamel, kaneel. Een blend die ook prachtig is als milde Americano, leuke cortado of eventueel een zachte cappuccino.
AMERICANO
50% Nicaragua, 20% Colombia, 20% Tanzania Robusta, 10% Rwanda
Ben je op zoek naar een romige en zachte americano? Dan is deze blend helemaal voor jou gemaakt. Deze aangename americano heeft een mooi bittertje, een bijzonder fijne goudbruine crèma en is heerlijk licht zoet van smaak. De nasmaak is bijzonder lang, fijn en subtiel. Deze prachtig blend bevat hinten van laurier, milde citrus tonen en pure chocolade met hazelnoot. In de afdronk proef je een vleugje vanille. Deze blend is ook meer dan geschikt voor een fluweelzachte frisse Lungo, complexere espresso of als easyrider cappuccino.
ESPRESSO
40% Nicaragua, 15% Colombia, 30% Tanzania Robusta, 15% Peru
Hou je van een krachtige espresso? Dan moet je echt de Superbrew espresso eens proberen. Een melange met aangename bitters die in combinatie met zoete en frisse tonen de smaak in balans houden. Deze robuuste blend heeft een medium lange, intense nasmaak en mooie stevige crèma. Aromas van laurier, zoethout, karamel en kruidkoek met pure chocolade bitters maken deze koffie zacht, vol en romig. Deze espresso blend is ook geschikt als een iets zachtere cappuccino, stevige americano en een iets meer bittere lungo.
CAPPUCCINO
40% Nicaragua, 20% Colombia, 40% Tanzania Robusta
Ontdek deze volle, elegante en krachtige basis voor cappuccino. Stevig en romig van smaak met een prettige afdronk die van lange en krachtige duur is. De balans in deze blend ligt tussen zoet, bitter en een aangenaam zuurtje. De smaakvolle aroma’s van pure chocolade, hazelnoot en kruidige smaken zoals speculaas, maken deze cappuccino tot een ware smaaksensatie. Liever een andere koffie? Deze blend kan ook als Italiaanse espresso of als een krachtige, bittere lungo gedronken worden
RWANDA
80% van de leden van de Dukunde Kawa Cooperatie is vrouw. Ze produceren Fairtrade koffie die zoet is en barst van citrus, meloen en tropische fruittonen. Typische smaken voor koffie uit Rwanda en daarom enorm geliefd bij koffiekenners. In het Kinyarwanda, de lokale taal, betekent Dukunde Kawa dan ook "laten we van koffie houden". De coöperatie werd in 2000 opgericht en in 2004 behaalde de coöperatie het Fairtrade-certificaat. De leden van de coöperatie zijn sinds 2014 ook volledig biologisch gecertificeerd.
De biologische bonen groeien op 1.700 tot 2.000 meter hoogte en worden met de hand geselecteerd en geplukt.
Bonensoort: Bourbon
PERU
30 vrouwen uit El Palto in de uitlopers van het Amazonegebied in Peru zijn niet alleen koffieboerinnen. Ze zijn ook de eigenaren van de coöperatie Jumarp. Een coöperatie die zich breed inzet voor de 188 aangesloten koffieboeren, maar zich ook hardmaakt voor gendergelijkheid.
Sinds 2012 loopt een kwaliteitsprogramma en niet zonder resultaat. De gemiddelde cupscore was het afgelopen jaar 85-86. Voor de niet-kenners, de maximale score is 100.
De bonen groeien op 1.300 tot 1.800 meter hoogte, zijn biologisch en hand geplukt.
Bonensoorten: Catimor, Caturra en Typica.
COLOMBIA
Veel van de vrouwen die lid zijn van Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil waren alleenstaande moeders, ontheemd en gevlucht voor geweld. Tegenwoordig zijn ze allemaal geschoolde koffieboeren, dankzij de coöperatie die al weer sinds 1998 bestaat. De vrouwen gebruiken geavanceerde landbouw- en verwerkingstechnieken op hun boerderijen om deze specialty koffie te produceren. Colombia staat bekend om haar full body koffie met frisse zuren, en dat is ook precies waarom we deze bonen gebruiken in onze blends.
De bonen groeien op 1.620 meter hoogte op de Oostelijke uitlopers van het Andesgebergte. Ze zijn biologisch en net als al onze andere bonen handgeplukt.
Bonensoorten: Castillo, Caturra
NICARAGUA
Bijna 400 boeren uit Noord-Nicaragua hebben zich verenigd in de coöperatie UCA San Juan del Rio Coco. Sinds 1993 werken ze samen om zowel de kwaliteit van de bonen als de prijs die ze ervoor krijgen te verbeteren.
De boeren verbouwen hun bonen op 900 tot 1.300 meter hoogte. Deze hoogte en de bijbehorende lage temperaturen zorgen voor een rijkere, diepere smaak en een hogere opbrengst.
De bonen zijn biologisch en hand geplukt.
Bonensoorten: Bourbon, Catuaí, Caturra en Maragogype.
TANZANIA
34 Robusta koffieboeren uit het Noord-westen van Tanzania hebben zich in 2008 verenigd in de coöperatie KPD. Tot die tijd verkochten de boeren hun bonen voor hele lage prijzen aan tussenpersonen. KPD staat voor eerlijke prijzen voor de boeren en dat werkt aanstekelijk. Inmiddels is het ledenaantal uitgegroeid tot 4.000 aangesloten boeren! Op speciale demonstratieboerderijen trainen ze boeren om de kwaliteit en opbrengst van hun oogst te verbeteren.
De boeren verbouwen hun bonen op 1.150 meter hoogte. De bonen zijn biologisch en hand geplukt.
Bonensoort: Robusta.