Tchibo koffie

Tchibo assortiment

Tchibo Koffie

Tchibo is in 1949 opgericht door Max Herz, en staat voor frisheid en kwaliteit in de koffiemarkt voor al meer dan 65 jaar. Het doel is om kwalitatief hoogwaardige koffie aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

De kwaliteit van de koffieboon sterk afhangt van de groeicondities van plantages: de zon, temperatuur, regen en teelt. Daarom haalt Tchibo zijn ‘rauwe koffie’ uit Latijns Amerika, Oost-Afrika en sommige landen in Azië.
Tchibo streeft er naar om de beste kwaliteit koffie te krijgen vanaf de herkomst. Er wordt gerekend op goede en langdurige relaties met leveranciers – exporteurs en handelaren, maar ook directe relaties met koffietelers. Tchibo koffie-experts bezoeken regelmatig de koffieproducerende landen om de kwaliteit van de ‘rauwe koffie’ te controleren.

» Bekijk hier al onze Tchibo koffie  

  

    

De beste Tchibo koffie

Tchibo gebruikt bijna uitsluitend de hoogst kwalitatieve Arabica koffieboon in zijn koffiesoorten. Twee soorten koffies bevatten 99% van de koffiemarkt: Arabica en Robusta. De Arabica koffieplant stelt hoge eisen aan het klimaat, de bodem, de teelt en groeit bijna uitsluitend in hooggelegen gebieden. De Robusta koffieplant is veel beter bestand tegen kou en vocht, en wordt vooral geteeld in tropisch laagland.
Deze verschillen komen tot uiting in de smaak. Arabica bonen hebben een evenwichtige en elegante smaak, de Robusta bonen hebben een vollere en sterkere smaak.

Om koffieboeren te helpen met verbeteren van hun leefomstandigheden steunt Tchibo deze door middel van ‘zelf-hulp projecten’ en het kopen van toenemende volumes verantwoord geproduceerde koffie.