Tiktak koffie

Tiktak assortiment

Eerlijke Tiktak Koffie

Tiktak is de koffiebranderij die zich al sinds 1870 bezighoudt met ‘het met aandacht branden van de zuiverste koffie’, om u op elk moment van de dag te laten genieten. De bekroning met predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ is een uitnodiging om kennis te maken met een wereld waarin het puur en alleen om de beste koffie gaat.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat is Tiktak. Deze Oer-Hollandse koffie, beter bekend als ‘suyvere koffij’ van Klaas Tiktak, wordt gebrand in Groningen. Kwalitatief goede koffie, zonder poespas, gepresenteerd in een strakke no-nonsense productlijn. Leverbaar in espresso, instant, filter en fresh brew koffie.

» Bekijk hier al onze Tiktak koffie  

 

    

De beste Tiktak koffie

In het midden van Brazilië ligt de eigen koffieplantage van Tiktak, Nossa Senhora Da Guia Exportadora de Cafe. Deze plantage is de grootste aaneengesloten plantage ter wereld. Hier worden alleen de beste Arabica en Robusta koffiebonen verbouwd. Het onthullen van het smaakkarakter van de koffieboon is het domein van de melangeurs. Deze herkennen en onthouden de vele geur- en smaaknuancen van de koffieboon. En brengen deze aandachtig in kaart, zoals al vier generaties Tiktak koffiemelangeurs dat ook deden. Deze koffiewetenschap is de basis voor de constante kwaliteit en smaak van Tiktak. De uitgekiende melanges worden gebrand op een bed van hete lucht, dit zorgt voor een optimale branding. Zo komt het typische karakter van de koffie tot volle wasdom.

Tiktak levert graag producten waar iedereen beter van wordt. Daarom kiest Tiktak voor Fair Trade, door in te kopen volgende de handelsvoorwaarden van Fair Trade Max Havelaar. De grondstoffen worden uitsluitend ingekocht bij erkende plantages of organisaties, bestaande uit verschillende kleine boeren met een sociaal beleid. Ze ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en delen zo terecht mee in het succes.

Tiktak koffie staat voor kwaliteit.