Koffiebonen

Koffieproducenten over de hele wereld doen dagelijkse hun uiterste best om u de heerlijkste espresso koffiebonen te leveren en Koffievoordeel heeft hieruit de beste bonen voor u geselecteerd. Met 25 merken en 82(!) soorten espresso koffiebonen bent u aan het juiste adres! Koffievoordeel heeft niet alleen een groot assortiment maar biedt u ook nog eens enorm voordeel.

Voor meer informatie over het product bekijkt u de productbeschrijving en naar het aantal koffieboontjes dat de sterkte van de koffie weergeeft. Hoe meer boontjes, hoe sterker de koffie. Bekijk hieronder alle merken espresso koffiebonen die wij verkopen tegen de meest voordelige prijs. Bijkomend voordeel is dat alle bestellingen gratis worden bezorgd aan huis of bedrijf.

Artikelen 1 tot 48 van 126 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 126 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Het verbouwen van Espresso koffiebonen

Espresso Koffiebonen worden veelal in warme landen verbouwd. Het is daarom niet verwonderlijk dat Brazilië één van de grootste producenten is als het gaat om espresso koffiebonen. Andere landen waarin veel koffieplanten worden verbouwd zijn landen als Colombia en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de koffiemarkt. Binnen deze koffiemarkt wordt Fair Trade steeds belangrijk. We hebben het belang hiervan in de afgelopen jaren zien toenemen en Koffievoordeel draagt zijn steentje bij door verschillende Fair Trade en biologisch geteelde espresso koffiebonen in zijn assortiment op te nemen.

Verschil Robusta- en Arabica koffiebonen

Vaak wordt er in de beschrijvingen van koffiemelanges gesproken over een combinatie van Robusta en Arabica bonen, maar wat houdt dit nou precies in en wat is het verschil tussen deze bonen? De Arabica plant groeit op hoger gelegen landschappen en wordt minder blootgesteld aan parasieten of dieren. Hierdoor is het weerstandsgehalte van de plant laag dat zich uit in het cafeïnegehalte. Ze geven hierdoor een mildere en aromatischer koffiesmaak en worden voornamelijk gebruikt in duurdere melanges.

De Robusta plant heeft een hoger cafeïnegehalte, zo’n 70% meer dan de Arabica bonen. Dit komt doordat ze vaker worden blootgesteld aan dieren en parasieten. Hierdoor krijgen ze meer weerstand en zijn ze minder vatbaar voor plantenziektes. Tevens groeit de Robusta plant vaak op lager gelegen gebieden. De wereldkoffiemarkt bestaat voor ongeveer 70% uit Arabica koffiebonen en 30 % uit Robusta koffiebonen. De één is krachtig, de ander verfijnd en daarom is het zo’n goede combinatie. De espresso koffiebonen die bij Koffievoordeel te koop zijn, bestaan uit de heerlijkste melanges van zowel Arabica als Robusta bonen.

Voordelig Koffievoordeel

Bij Koffievoordeel profiteert u niet alleen van de meest voordelige prijs, maar ook van volume voordeel. Bestelt u meerdere espresso koffiebonen, dan krijgt u naast de reguliere korting ook nog volume voordeel. De producten krijgt u vervolgens gratis thuisbezorgd! Bekijk het assortiment eens rustig en kies uw favoriet. Als u het moeilijk vindt om te kiezen, kunt ook besluiten om één van onze proefpakketten te nemen. Heeft u liever gemalen koffie? Kijkt u dan eens op onze gemalen koffie overzichtspagina.