Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Drie heerlijke illy Iperespresso recepten!

Geen betere manier om de dag door te komen dan met een kop zwarte koffie... heerlijk in zijn eenvoud!

Maar soms is het ook leuk om de koffie op een andere manier te ervaren, zonder daarbij de onmiskenbare smaak van illy op te geven natuurlijk. We hebben drie illy koffierecepten verzameld die jouw koffie net dat tikkeltje ‘extra’ bieden. Geniet ervan!

Caramel Latté Macchiato – een klein verwenmomentje

Wat heb je nodig?

125 ml verse illy espresso
250 gram gestoomde en schuimende volle melk
1 el gecondenseerde melk-2 eetlepels karamelsiroop

Stappen:

1. Giet 250 gram melk in een (illy) melkopschuimer. Maak er stevig melkschuim van.
2. Giet de gecondenseerde melk in een glas.
3. Giet de opgeklopte melk op de gecondenseerde melk.
4. Zet een sterke espresso.
5. Schenk de espresso (met eventueel een kannetje) mooi in het midden van de melk. De koffie verplaatst zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas.
6. Maak je latte macchiato af met een toefje karamelsiroop. Serveer meteen!

Latte Macchiato
Affogato

Café Affogato – een lekker dessertje

Wat heb je nodig?

20-25 ml espresso
Vanille ijs-Verse slagroom (optioneel)
Ongezoete cacaopoeder

Stappen:

1. Zet een klein kopje espresso
2. Doe het ijs in een glas en schenk de espresso eroverheen
3. Versier met slagroom (optioneel)
4. Werk af met een beetje cacaopoeder en serveer. Heerlijk simpel!

Irish coffee – een afsluiter van een gezellig etentje

Wat heb je nodig?

45-50 ml espresso (dubbele espresso) 40 ml Irish whiskey
40 ml verse slagroom
Ongezoete cacaopoeder
Koffiebonen voor de afwerking

Stappen:

1. Bereid twee espresso’s in kopje.
2. Verwarm de whiskey in een pannetje. Zorg dat je het niet oververhit, want dit kan de smaak veranderen.
3.Schep de suiker in een glas en voeg de verwarmde whiskey toe.
4. Giet er de koffie over.
5. Klop de slagroom, die erg koud moet zijn, goed op in een shaker tot hij dikker wordt.
6. Neem de achterkant van een lepel, houd deze in het glas net boven de koffie en giet er de room zachtjes over zodat die mooi blijft drijven over de koffie.
7. Versier met een beetje cacaopoeder en garneer met twee koffiebonen voor het serveren. Laat het u smaken!

Disclaimer: Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.

Irish coffeeIrish coffee